top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Προς

1. Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων Αιτήσεων Πληρωμής Ενισχύσεων Βιολογικής Γεωργίας

2. Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα

3. ΔΑΟΚ Λακωνίας


Σας ενημερώνουμε ότι από την κατάσταση πληρωμών και την κατάσταση απορριπτόμενων για το έτος 2012 της Δράσης 1.1 Βιολογική Γεωργία του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013, διαπιστώθηκε για την πλειοψηφία των ανωτέρω δικαιούχων ότι στις καταστάσεις εμφανίζονται κωδικοί λαθών οι οποίοι και δεν αντιπροσωπεύουν την υφιστάμενη πραγματική κατάσταση, όπως αυτή απεικονίζεται και τεκμηριώνεται από τους φακέλους των δικαιούχων που έχετε στην διάθεση σας και σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες εθνικές και κοινοτικές διατάξεις που έχουν σχέση με την προκήρυξη και την εφαρμογή του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας.


Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρουμε ότι η περίπτωση εξαγωγής λάθους (25027) «αλλαγή ποικιλίας σε καλλιέργειες μόνιμου χαρακτήρα», βάση της ΚΥΑ 079833/11 (ΦΕΚ 2366 Β/25-10-2011), άρθρο 30 παράγραφος 9 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προκύπτει να έχει εφαρμογή στο μέτρο 3.2 όπως προκύπτει και από τον πίνακα 30.2 όπου καταγράφονται οι καλλιέργειες. Κατά συνέπεια η συνθήκη λάθους 25027 μη νόμιμα εφαρμόστηκε στο Μέτρο 1.1. και κατά συνέπεια έρχεται σε σύγκρουση με τις ισχύουσες διατάξεις.


Επίσης χαρακτηριστικά αναφέρεται ως παράδειγμα ότι παρατηρούνται απορρίψεις Αιτήσεων λόγο λάθοΥς καταχώρησης των δεδομένων που προκύπτουν από επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως για παράδειγμα η υποχρέωση χρήσης πιστοποιημένου σπόρου από παραγωγούς που καλλιεργούν ελιά, δέσμευση η οποία προκύπτει από το άρθρο 30 παράγραφος 4, σημείο β και γ και παράγραφος 8 σημείο γ και αφορά το Μέτρο 3.2 και όχι το Μέτρο 1.1.


Κατά συνέπεια διαπιστώνεται ότι κωδικοί λαθών οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί στο μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν εφαρμοστεί και στο Μέτρο 1.1. Βιολογική Γεωργία, χωρίς αυτό να προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις. Συνέπεια αυτού είναι η απόρριψη φακέλων, η απόρριψη πληρωμών και η υποβολή κυρώσεων (μειώσεις ενισχύσεων) στην πλειοψηφία των δικαιούχων βιοκαλλιεργητών, γεγονός το οποίο τους έχει οδηγήσει στην απόγνωση και την απώλεια εισοδήματος.


Κατά συνέπεια, σας επισημαίνουμε τα παραπάνω και σας παρακαλούμε όπως κατά την αξιολόγηση των ενστάσεων λάβετε υπόψη σας τα πραγματικά δεδομένα και εφαρμόσετε τις σχετικές διατάξεις, προκειμένου να μην αδικηθούν παρανόμως οι δικαιούχοι βιοκαλλιεργητές.


Τα ανωτέρω ήταν κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων στην σύσκεψη που έγινε στην Αντιπεριφέρεια Λακωνίας στις 19/1/2015και ώρα 11:00 όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να κατατεθούν προτάσεις για οριστική επίλυση του θέματος και όχι προσωρινά μπαλώματα.


Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας, σας παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα.

Σπάρτη, 23/01/2015


Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Καραμπάσης


RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
bottom of page